A jóslás veszélyei

cikkek: 

A jóslás veszélyei

Tudom, sokan vannak, akik szeretnék tudni a jövőt, ezért szívesen mennek jóshoz, hátha majd  ő megmondja, hogy mi minden fog történni a jövőben.

Jó, ha tudod, hogy a jövő nem kiszámítható, hiszen a jelenben hozott döntéseiddel befolyásolod a jövőd kimenetelét!  Éppen ezért a jós legjobb esetben is csak egy valószínűsíthető, lehetséges jövőt tud feltárni.

A jósoltatásnak megvan az a veszélye, hogy annyira hiszünk a jóslatban, hogy állandóan az jár a fejünkben, arra gondolunk, és közben elfelejtünk tenni is valamit! Így válnak a jóslatok önbeteljesítővé.  A gondolat teremtő ereje által mi magunk teljesítjük be a jóslatot! Ismét a titok című könyvre utalnék: „Kívánságod parancs!”

A jós felelőssége hatalmas, mert amennyiben negatív eseményt vetít elő a hozzá forduló embernek, azt a negatív eseményt ülteti bele az ember tudatalattijába, és így az válik önbeteljesítővé!

Személy szerint életemben talán kétszer jósoltattam magamnak, de ez még az ezoterikus tanulmányaim legelején volt. Amint megértettem, hogy a jövőt úgy is én alakítom a hozzáállásommal, a gondolataimmal, a jóslás jelentősége teljesen megszűnt számomra. 

Másik gyakori tünet, hogy valaki függővé válik a jóstól, és szinte minden héten jár hozzá, tőle várja az apró dolgokra is a megoldást. Ez a függés legfeljebb a jósnak jó, hiszen ebből él meg! Az illető embernek azonban semmi esetre sem szolgálja a fejlődését.

Amikor valaki érdeklődni kezd az érzékelésen túli dolgok iránt, akkor szinte biztos, hogy beleesik a jósoltatás csapdájába. Rövid idő elteltével azonban be kell látnia, hogy teljesen felesleges pénzkidobás.

Azt javaslom, próbáld ki, ha gondolod, de NE VÁLJ FÜGGŐVÉ!

Szerző: Sztojka Erika (ezomisztika)