Önbizalomhiány

cikkek: 

Önbizalomhiány

Csak annyira vagy vonzó, amennyire úgy érzed, megérdemled. Mindig az érdem az a kérdés, amelyet a szépség mélyen elrejt. A szeretet csodája az, hogy lehetsz tökéletlen, mégis teljes egész. Ez a Szeretet látásmódja.

Helyzeteink meggyőződéseinket tükrözik. Az önmegtagadás a szégyen következménye, amely az érdemmel szoros közelségben álló érzelem.

Szeretetet kérni nem csak hogy nem szégyenletes, hanem pont ez a módja annak, hogy szeretetet kapjunk. Meg kell tanulni bízni.

Az Önértékelési hiányosságok ezt nehezítik. Szembe kell nézni rejtett szégyeneinkkel és bűntudatunkkal. A szeretetet semmi más nem korlátozza, mint a mi képességünk, hogy itt és most befogadjuk a szeretetet.

Sok ember eleve elutasítja önmagát. Tökéletlenségeinek megfigyelése helyett elkezdhetné inkább azt figyelni, hogy valójában hogyan is érez a másik iránta. Ha valaki a negatívitás csapdájába esett, azt feltételezi, hogy mások is így éreznek iránta, holott ez általában nincs így.

Akik tényleg szeretnek, akkor is szeretnek, ha éppen nem vagy jóban magaddal.

Az önelutasítás miatt állandóan kutatunk a legapróbb nyom után, ami azt jelezné, hogy a másik elutasít minket. Minél elfogadóbbak mások, annál inkább úgy érezzük, hogy ébernek kell lennünk. Ez mind a miatt a hit miatt van, hogy minél jobban szeretnek minket, annál kisebb botlás elég ahhoz, hogy a szeretet elmúljon.

De a szeretet a valóságban másképpen működik. Minél jobban szeretek valakit, annál több dolgot bocsátok meg neki, annál elnézőbb vagyok a hibáit illetően.

A szeretetet csakis saját, elfogadására irányuló képességed korlátozhatja.

Az emberben levő negatívitás nemet mond, amikor a szeretetet felajánlják. Figyeld meg, hányszor utasítasz el kedves, szeretettel teli gesztusokat. Ha valaki a szeretet gesztusát ajánlja, az olyan, mintha részesedést kínálna Istenből. Nézz a kedvesed szemébe és tanuld meg elhinni, hogy a szeretet tényleg ott van.

Elvárásaid önbeteljesítőkké válnak. Minél többször utasítod el a szeretetet, annál kevésbé lesz lelkes a másik!!!

    1. Első lépés, hogy elhagyd azt a hitet, hogy nemet kell mondanod a szeretetre.

    2. Második lépés, ha már nem hárítod, akkor képes leszel a nemet igenre cserélni.

Ezt a változást viszont nem szabad erőltetni. Hagyni kell, hogy a másik annyi figyelmet szenteljen neked, amennyit akar.

Másokat szeretni, a létezés legkönyebb és legegyszerűbb módja. A „nem érdemlem meg” problémája csak illúzió, és nem valóság!

Feloldódni egy másik emberben illúzió, feloldódni az önvalóban a végső valóság! A szeretet valamennyiünket körülvesz és táplál.