Médiumitás

cikkek: 

Kik azok a médiumok? Mi a feladatuk?

Kik is azok a médiumok? Olyan emberek, akik képesek felvenni a kapcsolatot más dimenzióban élő tanítókkal, lényekkel, és az ő tudásukat közvetítik. Olyanok, mint egy tolmács. A másik dimenzióból érkező információt lefordítják, és tovább adják az embereknek. A médiumoknak is több fajtájuk van, de mindegyiknek ugyanez a feladata.

Van, aki transzba esik, átadja a testét a szellemi lénynek, és az ő stílusában, hangszínén közvetít. Ebben az esetben a test csak egy ruha, és a médium hagyja, hogy a szellemi lény irányítsa a testét. Ez korántsem veszélytelen, hiszen a szellemi szférák lényei nem csak jó szándékú tanítók, hanem ott találhatók más lények is, pl. a démonok. Csak képzett médium engedheti meg magának azt a luxust, hogy lemondjon a teste irányításáról. Ebben a módszerben is vannak különbségek. Van, aki a tudatát bekapcsolva hagyja, és így ő maga is emlékszik a közvetített anyagra. Van, aki viszont a tudatát is kikapcsolja, így a transzból kijőve nem emlékszik rá, hogy mit közvetített. Utóbbira példa Jane Roberts, a Seth könyvek írója.

Van, aki nem adja át a testét, hanem érzések, képek, gondolatok formájában kapja az információt a csakráin keresztül, amit aztán szavakká formál, és úgy adja tovább. A legtöbb tanító ezt a módszert alkalmazza, hiszen minden tanító tanuló is egyben. Ennek a módszernek a hátránya, hogy a médiumnak kell szavakba önteni a tudást, és ha nem megfelelően fordít, akkor ebből félrecsúszások adódhatnak. Éppen ezért bárki, aki tanul ebben a témában, a tanítóját bármennyire is tiszteli, mindig gondolja át a kapott információt és használja a saját megérzéseit és fordító-berendezését is, így legtöbbször elkerülhetők a fordításból adódó pontatlanságok.

Vannak, akik az automatikus írást alkalmazzák, és ami információ eljut hozzájuk, azt azonnal leírják egy papírra úgy, hogy a kezüket a szellemi lény irányítja, nem ők maguk. Ez hasonló az első módszerhez, csak az a különbség, hogy itt nem az egész testet adja át a szellemi lénynek, csak a kezét, így veszélytelenebb, mint az első megoldás.

Rengeteg médiumi közvetítésen át érkezett és íródott könyv létezik. Leghíresebbek a Seth és a Kryon könyvek, de említhetném még az Atlantisz angyalait is, ahol az Atlantiszról kapott információk szintén médiumi úton érkeztek.

Én személy szerint a Seth könyveket ajánlom mindenkinek, mert érthető, humoros, érdekes, és minden lényeges dolog megtalálható benne. Ráadásul a könyv olvasása megnyitja az ember érzékelését, így ha elég befogadó az olvasó, akkor talán még meg is tapasztalhatja, hogy milyen érzés médiumnak lenni. :)

Mindenki képes médiummá válni, ha hajlandó az érzékelését kifejleszteni. Ez nem egy kiváltság, hanem tanulható képesség.

Szerző: Sztojka Erika (ezomisztika)