Jósok, látók

cikkek: 

Mit tud a jós, a látó és milyen segítséget tudnak nyújtani?

Napjainkban nagyon divatos lett jóshoz, látóhoz menni. Mitől lett ekkora divat? Azért, mert az emberek, ha nem tudnak dönteni, vagy olyan élethelyzetbe kerülnek, amiből úgy érzik, hogy nincs kiút, akkor ahelyett, hogy meditációban rálelnének a megoldásra, inkább jóshoz fordulnak. Arra számítanak, hogy majd a jós (látó) mindent megold helyettük, megmondja a jövőt, megmondja, mit kell tenniük.

Kevesen tudják, hogy a jósok, látók nem arra valók, hogy megmondják a jövőt, vagy megoldják az ember helyett a problémákat. Ennél sokkal fontosabb feladatuk van!

Több szempontból is sántít a fent említett általános hozzáállás. Először is a jövőt senki sem tudja megmondani, hiszen állandó változásban van. Aki belelát a jövőbe, az is csak egy lehetséges jövőt lát! Az igazság az, hogy a jövő annak függvényében változik, ahogyan a jelenben élünk, cselekszünk, gondolkodunk, érzünk. (Erről szól a Titok című könyv is) Vannak előre megírt események, amit nevezhetünk sorsnak, de alapjában véve szabad akaratunk van, így a jövő megváltoztatható. 

Akkor mire jó egy látó? Segít abban, hogy meglássunk ok-okozati összefüggéseket.
Szükség esetén választ adhat olyan kérdésekre, amikre önmagunk nem vagyunk képesek válaszolni.

Az inkarnációk (életek) során sokféle érzést, tapasztalatot gyűjtünk be. Vannak olyan negatív tapasztalataink, amiket magunkkal hoztunk születésünkkor. Ezekről általában nincs tudomásunk, de a viselkedésünkben mégis fellelhetők.

Gondolkoztatok már azon, hogy miért reagáltok egy-egy dologra dühvel, vagy szomorúsággal, vagy szorongással? Az esetek nagy részében, ha visszagondolsz, akkor biztosan találsz valami szituációt, amikor először átélted, és ami miatt mostanra ez a reakció alakult ki benned. Vannak azonban olyan helyzetek is, amikor hiába idézed vissza az emlékeidet, nem találod a legelső ilyen élményedet. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy előző életből hoztad ezt a tapasztalatot, ami miatt most már eleve ezt a reakciót részesíted előnyben.

A látó segíthet abban, hogy ezeket az összefüggéseket megismerd, tudatosítsd magadban. Azonban ez sokszor nem elég, ez csak egy folyamat kezdete!

Hiába tudod, hogy mi váltja ki benned a dühöt egy adott szituációban, ha a düh érzete attól még megjelenik. Második lépésként magát a negatív érzést kell átalakítanod, megszűntetned!

Erre megint csak a meditáció a legalkalmasabb. Ez egy hosszú folyamat, de szép lassan az ember így képes átalakítani berögzült viselkedésmintákat.

Tehát a jós csak az első lépés!!! Iránymutatást, magyarázatot ad,  de a megoldásért neked kell megdolgoznod!

Nehezíti a helyzetet, hogy most már minden sarkon terem olyan iskola, ahol a jóslást tanítják. Legtöbbjük csak a pénzre megy, valódi tudást nem ad. Természetesen azért vannak kivételek is, de általában az ilyen tanfolyamokon nem jóst képeznek, hanem sarlatánt, aki többet árt, mint használ. Mert ha rossz információt ad a páciensnek, akkor nem hogy nem segít, hanem további problémákat zúdít az emberre. 

Mégis honnan lehet felismerni, hogy valaki igazi látó vagy sarlatán?


Szerző: Sztojka Erika (ezomisztika)