A szeretetet gátló dolgok

cikkek: 

A szeretetet gátló dolgok

Düh, félelem, önzés, bizonytalanság, bizalmatlanság.

Ha egy másik emberrel kerülsz kapcsolatba, szabadon érezhetsz bármit, a legmélyebb gyűlölettől a legmélyebb szeretetig. Érezhetsz taszítást, vagy vonzást. Kifejezhetsz visszautasítást vagy elfogadást. Az Önvaló szintjén azonban mindig szeretetben találkozol a másikkal!!! Egy általad szeretett személy az egyetemes szeretetből való részesedésedet tükrözi. Ha megtanulsz elég mélyre nézni, rájössz, hogy csakis a szeretet valóságos.

Bármit is lásson valaki a körülményeiben, a legkisebb részlettől a legteljesebb panorámáig, ő maga az, mert a valóság a lélek tükre!!! Van egy mondás. Ha úgy érzed, hogy mindenki hátat fordított neked, akkor jól nézz körül, mert te fordítottál hátat!!! Hibáztathatod a másikat, okolhatod a körülményeket, de a valóság az, hogy te magad idézted elő a helyzetet a nem megfelelő viszonyulásoddal, a viselkedéseddel. Az igaz szeretetet azonban ez sem tántoríthatja el!!!

Az illúzió, vagy mája, mulandó erőkből és eseményekből áll. A valóság pedig a szellemből formálódik. Feladat, az illúzió fátylának szétszakítása, hogy felfedezhessük a valóságot. Mivel a szeretet örök és valóságos, az sosem múlik el. Nem a körülmények függvénye, nem annak függvénye, hogy a másik mit mond vagy tesz, hanem annak függvénye, hogy képes vagy-e valójában szeretni és elfogadni a másik embert olyannak, amilyen. A szeretet háttérbe húzódhat, visszavonulhat, de megszűnni nem fog soha, mert az egyetlen hatalmas létező erő, ami az egész univerzumot formálja, alakítja.

Einstein fizikája elmondja nekünk, hogy minden, ami érzékeink számára szilárdnak tűnik, valójában 99,999 %-ban üres tér. Ez nem más, mint az üres anyagi illúzió mögött megbúvó spirituális valóság leírása.

A sötétség, bármilyen rettenetes is, sosem képes teljesen kioltani a fény szikráját. A kezdet egy olyan valóság, amelyben a szeretet vágya bizonytalan, félelemmel és dühvel telve az ellenerők, és gyűlölet hatalmában senyved. A vég pedig egy olyan valóság, amelyben semmi más nem létezik, csakis a szeretet.

 

Szeretetgyakorlat – Kívánságlista

Gyakorlatok menü alatt található

Szeretetgyakorlat - Szívmeditáció

Gyakorlatok menü alatt található

A Szerelem állapotai

Pszichológiai:                                   Spirituális:

  Időleges                                          Időtlen

  Látszólagos                                     Transzcendens

  Izgalmi                                            Békés

  Megkötő                                           Felszabadító

  Hormonális alapú                            Szellemen alapul

  Képzelt egység                                Valódi egység

  Gyermekes regresszió                     Fokozott fejlődés

Szeretetgyakorlat - A Szellem jelenléte - Láss mögé!

Gyakorlatok menü alatt található

 


Szerző: Sztojka Erika (ezomisztika)