Az ezoterika a stressz és a betegségek ellenszere

cikkek: 

Belső harmónia - Az ezoterika a stressz és a betegségek ellenszere

Szeretném megosztani veletek, hogy szerintem mire jó az ezoterikus gondolkodás.

Ez egy olyan világszemlélet, aminek hatására sokkal jobban tudja az ember kezelni a nehéz, stresszes helyzeteket és ennek hatására sokkal kisebb az esélye annak, hogy valaki stressz által okozott betegségben szenvedjen. (rák, pánik betegség, szívinfarktus)

Márpedig az említett betegségek manapság annyira elterjedtek, hogy már népbetegségnek számítanak!!! Ezeknek a betegségeknek a háttere lelki eredetű! Lehet rá gyógyszert szedni, és a tüneteket kezelni, de azzal még semmi nincs megoldva.

A rák mindig arra utal, hogy az illető ember valamit magába folytott, és az a sok negatív érzés, (düh, harag, szomorúság, kisebbségi érzés, stb.) fizikai szinten megjelenik, belülről kezdi rágni a szervezetet.

Tehát a rák megelőzésének az egyik legjobb módja, ha nem hagyjuk, hogy negatív érzések raktározódjanak bennünk, hanem vagy kiadjuk őket, vagy átalakítjuk! Lehet biotermékekkel is segíteni a megelőzést, sőt genetikai hajlam esetén ez ajánlott is, de nem szabad megfeledkezni a lelki okokról sem.

Egy ezoterikus gondolkodású ember, ha felidegesítik, akkor az első dolga, hogy csinál magának egy kis szabadidőt, és leül meditálni. A meditáció megnyugtatja a szívet, a lelket, valamint felismeréseket hozhat az elmének.

Tehát a kulcsszó a meditáció!!! Aki egyszer ráérzett az ízére, időről-időre ígényli is ezt a fajta relaxálást. :) Nagyon jó érzés ám! :) Érdemes kipróbálni.

Tehát a relaxálás és az ezoterikus gondolkodás együtt segít nekünk abban, hogy harmónikusabban érezzük magunkat, bármi is történjen! Jobb mint egy pszichológus :)

Összefoglalva, az ezoterika kulcs a belső harmónia eléréséhez. Egy olyan belső harmóniához, ami nem függ másoktól, nem függ a környezettől, egyszerűen csak létezik. :)

Szerző: Sztojka Erika (ezomisztika)