Álomnapló

cikkek: 

Álomnapló, az álomfejtés alapja

Ahhoz, hogy megismerjük saját szimbólum rendszerünket, hosszú és kitartó munkára van szükség. Legegyszerűbb, ha álomnaplót írunk.

Az álomnaplónak feltétlenül tartalmaznia kell az álmodás dátumát. Erre azért van szükség, mert később, ha az életedben történik valami, amiről eszedbe jut az álmod, akkor vissza tudd nézni, hogy mikor álmodtad. Ezzel a módszerrel megállapítható, hogy mennyivel előre álmodsz meg dolgokat. Van, aki 1-2 héttel előre álmodik, de van, aki akár hónapokkal. Ez teljesen egyedi. (Én személy szerint 5-6 hétre előre szoktam megálmodni dolgokat.)

Az álomnaplóba  le kell írni mindent, amire az álomból emlékszel. Olyan részletesen próbáld meg leírni, mintha könyvet írnál, hogy amikor visszaolvasod, akkor lássad magad előtt az álmodat, és újra átéld az álomban átélt érzéseket is. Ezzel a módszerrel megismerheted saját szimbólumrendszeredet.

Ugyanis ha egy adott szimbólum, személy, vagy esemény sokszor megjelenik álmodban, és az álmok és a valóság összehasonlítása révén rájössz, hogy az adott szimbólum mit jelent, vagyis mi a közös azokban az álmaidban, amiben szerepelt, akkor máris felderítettél egy saját szimbólumot, megfejtetted annak jelentését.

Vannak, akik időről-időre mondjuk zuhanással álmodnak, és nem sokkal később valami tönkremegy, elmúlik az életükben. Ebben az esetben a zuhanás valaminek az elmúlására figyelmezteti az álmodót. Ez azonban nem törvényszerű, hogy a zuhanás ezt jelenti. Jelenthet ugyanis félelmet, szorongást, vagy akár egy rossz inkarnációs élményt is.

Attól függően, hogy mennyire gyakran álmodik az ember, attól függ, hogy mennyi idő kell a szimbólumok megfejtéséhez. Én azt javaslom, hogy ha 1 éven keresztül írod az álmaidat, akkor a legtöbb szimbólumot meg tudod fejteni. Természetesen, akik naponta álmodnak, azoknak 6 hónap is elég lehet ugyanezen eredmény eléréséhez.

Mégis azt javaslom, hogy ne hagyd abba az álomnapló írását, mert évekkel később visszanézve saját fejlődésedet is láthatod általa.

Nagyon fontos, hogy ne csak álomnaplót készíts, hanem figyeld is életed eseményeit és próbáld meg az álmokhoz párosítani őket. Ez olyan, mint egy megfigyelő, kutatómunka. E nélkül sajnos nem tudod megismerni saját szimbólum rendszeredet.

Érdemes az álmok mellé később megjegyzéseket is írni, amikor rájössz, hogy az adott álom mit akart közölni veled. Érdemes mellé írni a megvalósulás dátumát, és azt is, hogy az álomnak melyik része milyen eseményre utalt, ami később bekövetkezett.

Másik fontos tényező az álomfejtésnél az intuíció. Az első megérzés, az első gondolat az, ami jó. Ha túl sokat gondolkodunk a jelentésén, akkor saját magunkat vezetjük félre.

Tehát a kulcsszó az álomnapló.

Szerző: Sztojka Erika (ezomisztika)